Examen plus

Examen kandidaten

Onderdeel reguliere begeleiding

Proef- examens maken en bespreken

Examen voorbereiden

Examen Plus is een programma dat speciaal ontwikkeld is voor eindexamenkandidaten. Het programma vormt een integraal onderdeel van de reguliere studiebegeleiding. Met behulp van het Examen Plus programma bereiden wij onze examenkandidaten nog beter voor op hun eindexamens.

Waarom Examen Plus

Wij bieden onze examenkandidaten graag iets extra’s. Gezien de verzwaarde exameneisen die de afgelopen jaren zijn ingevoerd is het tegenwoordig extra belangrijk goed te scoren op de landelijke schriftelijke examens. Met alleen goede schoolcijfers kom je er niet meer. Daarom is het verstandig om al vroeg in het examenjaar te beginnen met de voorbereiding van deze examens.

Proefexamens

Als je het Examen Plus programma volgt, krijg je op drie momenten in het jaar (december, februari en april) de mogelijkheid om bij Eigenwijs proefexamens te maken. Dit gebeurt op zaterdag, buiten de reguliere begeleiding om.

Tijdens de begeleiding zullen wij het examen uitgebreid met je voorbereiden en achteraf samen met jou evalueren. We kijken dan niet alleen naar de inhoud, maar ook naar randvoorwaarden zoals time-management, aanpak en concentratie. Vooraf stel je samen met je begeleider een aandachtspuntenlijst op, die je er tijdens het proefexamen bij kunt houden.

Na afloop van het examen bekijk je deze lijst opnieuw, en evalueer je samen met je begeleider de inhoudelijke en persoonlijke aandachtspunten. Uit deze evaluatie en nabespreking komt een aantal nieuwe aandachtspunten naar voren, waar je bij de volgende ronde (opnieuw) aandacht aan gaat besteden. Daarnaast wordt er tijdens de begeleiding uitgebreid aandacht besteed aan het ‘leren corrigeren’. Het zelf kunnen corrigeren van je examen is namelijk een vaardigheid waar je minstens evenveel van leert als van het maken van het examen zelf.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden over ons verhaal of twijfel je nog?
Zijn er nog vragen die voor jou niet beantwoord zijn?
Vind je het prettig om met ons eens van gedachten te wisselen?
Neem dan vooral contact met ons op.