Onze geschiedenis

Eigenwijs is in 1998 opgericht. Het begon kleinschalig met een tiental leerlingen en twee begeleiders. De eerste jaren was de begeleiding vooral gericht op jongeren in het voortgezet onderwijs, maar met de groei van het bedrijf groeide ook de diversiteit aan begeleiding. Er kwam vraag naar begeleiding bij de voorbereiding op een staatsexamen, bij mbo, hbo en bij universitaire studies. Gaandeweg de jaren is Eigenwijs gespecialiseerd in leren leren met verschillende leer- en gedragsproblematieken.

Linda Croese en Martijn Kosters hebben in september 2019 het bedrijf overgenomen van Ton Gerritsen. Zij werken al sinds het eerste uur bij het bedrijf en brengen een schat aan ervaring met zich mee. Een jaar later is Eigenwijs verhuisd naar het oude karakteristieke pand genaamd ‘De Waag’ op de Molenweg.

Het team

Linda is begeleider van het eerste uur bij Eigenwijs en vormt sinds 2019 samen met Martijn de directie. Van huis uit is Linda levensmiddelentechnologe en heeft ze deze kennis overgedragen aan leerlingen op het loo, vmbo en mbo. Linda houdt zich bij Eigenwijs vooral bezig met de exacte vakken en het maken van het leerlingenrooster.

In augustus 2019 heeft Martijn, samen met Linda, Eigenwijs overgenomen en zijn ze samen verantwoordelijk voor het bedrijf. Martijn is sinds 2003 werkzaam als begeleider bij Eigenwijs. Als begeleider houdt Martijn zich vooral bezig met de zaakvakken (economie, geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappijleer etc.). Leerlingen laten ervaren dat wat in hun boeken staat, zich afspeelt in de wereld om hen heen, is voor Martijn de leukste uitdaging die er is!

Annemarie is vanaf mei 2010 het eerste aanspreekpunt binnen de organisatie als je telefonisch contact met ons opneemt. Zij is ook verantwoordelijk voor de leerlingenadministratie en facilitaire zaken.

Wil heeft als neerlandicus in en buiten het onderwijs gewerkt, maar altijd bezig geweest met taal en jongeren. Hij werkt sinds 2003 bij Eigenwijs en begeleidt hij jongeren bij de vakken Nederlands en de moderne vreemde talen.

Jannie maakte in 2008 de overstap van het basisonderwijs naar Eigenwijs. Jannie’s grote kracht is het begeleiden van jongeren die moeite hebben met het organiseren en plannen van hun schoolwerk, maar daarnaast ook op affectief en sociaalcommunicatief gebied extra aandacht nodig hebben. Ze begeleidt voornamelijk leerlingen in de onderbouw.

Tom heeft biotechnologie gestudeerd en werkt sinds 2011 bij Eigenwijs. Hij begeleidt de leerlingen vooral in de exacte vakken. Tom is gek op het oplossen van puzzels, raadsels en andere complexe vraagstukken of ze nu in schoolboeken staan of anderszins. Het aanleren van oplossingsstrategieën aan leerlingen is dan ook zijn specialiteit.

Corinne is beroepsfluitist en neerlandica en heeft in 2006 bij Eigenwijs gewerkt en is sinds 2021 terug. Corinne begeleidt de leerlingen vooral met de talen. Ze werkt ook met veel plezier als NT2 docent.

De locatie

Eigenwijs Begeleiding is gevestigd in het centrum van het dorp Renkum, in het pand genaamd ‘De Waag’ op de hoek van de Molenweg en de Europalaan.
In de buurt van onze vestiging is voldoende parkeerruimte. Er zijn goede openbaar vervoer-verbindingen. Overdag stoppen vrijwel ieder kwartier de buslijnen richting Arnhem en Wageningen op 50 meter afstand van onze locatie bij de halte “Europalaan”.