Onze geschiedenis

EigenWijs is in 1998 opgericht door Ton Gerritsen. Vanuit het regulier onderwijs maakte hij de overstap naar begeleiding van jongeren.
Het begon kleinschalig met een tiental leerlingen en twee begeleiders, maar groeide al snel uit tot een bedrijf met een vestiging in Renkum en in Elst en met ambulante begeleiding.

De eerste jaren was de begeleiding vooral gericht op jongeren in het voortgezet onderwijs, maar met de groei van het bedrijf groeide ook de diversiteit aan begeleiding. Er kwam vraag naar begeleiding bij de voorbereiding op een staatsexamen, bij mbo en hbo studies en bij universitaire studies.
Met ingang van september 2017 is de locatie Elst gesloten.
Op de locatie Renkum worden wekelijks zo’n 150 leerlingen begeleid.

Het team

Ton is de oprichter en directeur van EigenWijs Begeleiding. Hij heeft vanaf 1998 EigenWijs opgebouwd tot een actieve, betrokken, flexibele en klantgerichte organisatie voor alles wat met de individuele begeleiding van jongeren te maken heeft. Zijn ruime ervaring met en betrokkenheid bij jongeren heeft hij o.a. opgedaan als docent, decaan en adjunct-directeur in het middelbaar beroepsonderwijs.

Ton Gerritsen
Ton GerritsenDirecteur

Linda is begeleider van het eerste uur bij EigenWijs. Sinds 2001 loopt ze hier rond en heeft ze EigenWijs zien worden tot wat het nu is. Van huis uit is Linda levensmiddelentechnologe en heeft ze deze kennis over gedragen aan leerlingen op het loo, vmbo en mbo. Linda houdt zich bij EigenWijs vooral bezig met de exacte vakken en geniet ze van de één op één begeleiding met leerlingen.

Linda Croese
Linda CroeseBegeleider exacte vakken

Tom werkt al heel wat jaren voor EigenWijs. Tom is gek op het oplossen van puzzels, raadsels en andere complexe vraagstukken of ze nu in schoolboeken staan of anderszins. Het aanleren van oplossingsstrategieën aan leerlingen is dan ook zijn specialiteit.

Tom Spijker
Tom SpijkerBegeleider exacte vakken

Martijn is sinds 2003 werkzaam als begeleider bij EigenWijs. Die paar uurtjes als student zijn er een stuk meer geworden en hij is dan ook niet meer weg te denken bij EigenWijs. Als begeleider houdt Martijn zich vooral bezig met de zaakvakken (economie, geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappijleer etc.). Leerlingen laten ervaren dat wat in hun boeken staat, zich afspeelt in de wereld om hen heen, is de leukste uitdaging die er is!

Martijn Kosters
Martijn KostersBegeleider zaakvakken

Thijs liep als leerling in 2004 al rond bij EigenWijs en sinds 2015 werkt hij er. Na zijn opleiding geschiedenis voltooid te hebben, is hij begonnen met het individueel begeleiden van leerlingen. Hier haalt Thijs veel voldoening uit. Vooral de groei en dankbaarheid die leerlingen tonen, is altijd machtig mooi om te zien!

Thijs TichelerBegeleider zaakvakken

Corine werkt sinds 2010 bij EigenWijs. Na haar studie geschiedenis heeft ze gewerkt als communicatiemedewerker bij verschillende gemeenten. Via een deeltijdopleiding aan de PABO is ze het onderwijs ingerold. Ze begeleidt leerlingen bij het organiseren en plannen van hun schoolwerk en bij de zaakvakken.

Corine Bresser
Corine BresserBegeleider onderbouw

Jannie maakte in maart 2008 de overstap van het basisonderwijs naar EigenWijs. Jannie’s grote kracht is het begeleiden van jongeren die moeite hebben met het organiseren en plannen van hun schoolwerk, maar daarnaast ook op affectief en sociaalcommunicatief gebied extra aandacht nodig hebben.

Jannie Schipper
Jannie SchipperBegeleider onderbouw

Van origine is Wil neerlandicus. Na een carrière in en buiten het onderwijs, maar altijd bezig geweest met taal en jongeren, is Wil in januari 2011 bij EigenWijs neergestreken en begeleidt hij jongeren bij de vakken Nederlands en de Moderne Vreemde Talen.

Wil Faessen
Wil FaessenBegeleider talen

Will werkt vanaf september 2003 op de administratie van EigenWijs. Als je EigenWijs belt met een vraag over financiële zaken, krijg je haar aan de lijn. Will is samen met Annemarie ook verantwoordelijk voor de leerlingenadministratie en facilitaire zaken.

Will Heijkamp
Will HeijkampMedewerker financiële- en leerlingadministratie

De van oorsprong Groningse Annemarie is vanaf mei 2010 het eerste aanspreekpunt binnen de organisatie als je telefonisch contact met ons opneemt. Samen met Will is zij ook verantwoordelijk voor de leerlingenadministratie en facilitaire zaken.

Annemarie Bakker
Annemarie BakkerMedewerker administratie

Baan heeft aan de Universiteit van Utrecht Engels en Literatuurkritiek gestudeerd. Zij is binnen EigenWijs een expert in begrijpend lezen en talen. Ze is gek op literatuur en reizen. Bij EigenWijs kan ze haar passie voor talen en lezen doorgeven aan leerlingen. Het zou geweldig zijn als leerlingen met haar hulp perfect Engels spreken in het buitenland!

Baan Al-OthmaniBegeleider talen

Kitty (afgestudeerd Nederlands recht) werkt sinds 2016 bij EigenWijs, en heeft in het onderwijs en in het bedrijfsleven gewerkt. Ze heeft een grote interesse voor taal (Nederlands, Engels, Duits en Frans) en begeleidt leerlingen niet alleen om ze een taal goed te leren, maar ook om ze te leren hoe ze zich als leerling goed staande kunnen houden in de wereld van de school. Dit samen kunnen bereiken is super.

Kitty KweensBegeleider talen

Monique is als begeleider in 2017 gestart bij EigenWijs, voor Nederlands en de moderne vreemde talen. De rode draad in haar loopbaan is het ontwikkelen van mensen: dat deed ze als leidinggevende in de verkoop, daarna als Hoofd Personeelszaken bij diverse bedrijven en als Autismecoach, waarbij ze jongeren en volwassenen begeleidt en helpt om hun weg vinden en een plek in onze maatschappij te vervullen die bij hen past. Haar rol bij EigenWijs past in dat rijtje.

Monique van der LansBegeleider talen

De locatie

EigenWijs Renkum is gevestigd in het centrum van het dorp Renkum, op de hoek van de Dorpsstraat en de Leeuwenstraat.
In de buurt van onze vestiging is voldoende parkeerruimte. Er zijn goede openbaar vervoer-verbindingen. Overdag stoppen vrijwel ieder kwartier de buslijnen richting Arnhem en Wageningen op 250 meter afstand van onze locatie bij de halte “Nieuweweg”.

Renkum