Onze geschiedenis

Eigenwijs is in 1998 opgericht door Ton Gerritsen. Vanuit het regulier onderwijs maakte hij de overstap naar begeleiding van jongeren.
Het begon kleinschalig met een tiental leerlingen en twee begeleiders, maar groeide al snel uit tot een bedrijf met een vestiging in Renkum en in Elst en met ambulante begeleiding.

De eerste jaren was de begeleiding vooral gericht op jongeren in het voortgezet onderwijs, maar met de groei van het bedrijf groeide ook de diversiteit aan begeleiding. Er kwam vraag naar begeleiding bij de voorbereiding op een staatsexamen, bij mbo en hbo studies en bij universitaire studies. Met ingang van september 2017 is de locatie Elst gesloten.

In september 2019 is Ton Gerritsen met pensioen gegaan en hebben Linda en Martijn samen het bedrijf overgenomen. Beiden werken al sinds het eerste uur bij Eigenwijs en zullen met hun ervaring het bedrijf naar nieuwe hoogtepunten leiden.

In september 2020 zijn wij verhuisd naar een nieuw pand, eveneens in Renkum. In het oude karakteristieke pand genaamd ‘De Waag’ op de Molenweg, zetten wij al onze activiteiten voort.

Het team

Linda is begeleider van het eerste uur bij Eigenwijs. Sinds 2001 loopt ze hier rond en heeft ze Eigenwijs zien worden tot wat het nu is. Van huis uit is Linda levensmiddelentechnologe en heeft ze deze kennis over gedragen aan leerlingen op het loo, vmbo en mbo. Linda houdt zich bij Eigenwijs vooral bezig met de exacte vakken en geniet ze van de één op één begeleiding met leerlingen.

In augustus 2019 heeft Linda, samen met Martijn, Eigenwijs overgenomen en zijn ze samen verantwoordelijk voor het bedrijf.

Martijn is sinds 2003 werkzaam als begeleider bij Eigenwijs. Die paar uurtjes als student zijn er een stuk meer geworden en hij is dan ook niet meer weg te denken bij Eigenwijs. Als begeleider houdt Martijn zich vooral bezig met de zaakvakken (economie, geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappijleer etc.). Leerlingen laten ervaren dat wat in hun boeken staat, zich afspeelt in de wereld om hen heen, is de leukste uitdaging die er is!

In augustus 2019 heeft Martijn, samen met Linda, Eigenwijs overgenomen en zijn ze samen verantwoordelijk voor het bedrijf.

Jannie maakte in maart 2008 de overstap van het basisonderwijs naar Eigenwijs. Jannie’s grote kracht is het begeleiden van jongeren die moeite hebben met het organiseren en plannen van hun schoolwerk, maar daarnaast ook op affectief en sociaalcommunicatief gebied extra aandacht nodig hebben.

Van origine is Wil neerlandicus. Na een carrière in en buiten het onderwijs, maar altijd bezig geweest met taal en jongeren, is Wil in januari 2011 bij Eigenwijs neergestreken en begeleidt hij jongeren bij de vakken Nederlands en de Moderne Vreemde Talen.

Tom werkt al heel wat jaren voor Eigenwijs. Tom is gek op het oplossen van puzzels, raadsels en andere complexe vraagstukken of ze nu in schoolboeken staan of anderszins. Het aanleren van oplossingsstrategieën aan leerlingen is dan ook zijn specialiteit. Vooral op het gebied van de exacte vakken.

De van oorsprong Groningse Annemarie is vanaf mei 2010 het eerste aanspreekpunt binnen de organisatie als je telefonisch contact met ons opneemt. Zij is ook verantwoordelijk voor de leerlingenadministratie en facilitaire zaken.

De locatie

Eigenwijs Begeleiding is gevestigd in het centrum van het dorp Renkum, in het pand genaamd ‘De Waag’ op de hoek van de Molenweg en de Europalaan.
In de buurt van onze vestiging is voldoende parkeerruimte. Er zijn goede openbaar vervoer-verbindingen. Overdag stoppen vrijwel ieder kwartier de buslijnen richting Arnhem en Wageningen op 50 meter afstand van onze locatie bij de halte “Europalaan”.