Onze geschiedenis

Eigenwijs is in 1998 opgericht door Ton Gerritsen. Vanuit het regulier onderwijs maakte hij de overstap naar begeleiding van jongeren.
Het begon kleinschalig met een tiental leerlingen en twee begeleiders, maar groeide al snel uit tot een bedrijf met een vestiging in Renkum en in Elst en met ambulante begeleiding.

De eerste jaren was de begeleiding vooral gericht op jongeren in het voortgezet onderwijs, maar met de groei van het bedrijf groeide ook de diversiteit aan begeleiding. Er kwam vraag naar begeleiding bij de voorbereiding op een staatsexamen, bij mbo en hbo studies en bij universitaire studies. Met ingang van september 2017 is de locatie Elst gesloten.

In september 2019 is Ton Gerritsen met pensioen gegaan en hebben Linda en Martijn samen het bedrijf overgenomen. Beiden werken al sinds het eerste uur bij Eigenwijs en zullen met hun ervaring het bedrijf naar nieuwe hoogtepunten leiden.

In september 2020 zijn wij verhuisd naar een nieuw pand, eveneens in Renkum. In het oude karakteristieke pand genaamd ‘De Waag’ op de Molenweg, zetten wij al onze activiteiten voort.