Afstandsonderwijs

Open Universiteit, LOI, NTI, NCOI

Zelfstandig studeren

Flexibel studeren

Flexibel

Jongeren die zich niet thuis voelen op een opleiding of die graag de vrijheid hebben om zelf te beslissen hoe, wanneer en waar ze studeren kunnen kiezen voor het afstandsonderwijs.

Zelfstandig

Via het zogenaamde afstandsonderwijs (LOI, NTI, NCOI en Open Universiteit) kun je zelfstandig studeren. Je kunt losse cursussen volgen maar ook volledige (beroeps)opleidingen volgen op Mbo,Hbo en Wo niveau.

Wij hebben een jarenlange ervaring met deze vorm van onderwijs. Onze begeleiding is vooral gericht op de organisatie, de planning en de aanpak van de leerstof. De inhoud van de vakken ligt bij het instituut waar je bent ingeschreven. Je kunt op vrijwel ieder moment van het jaar met je studie beginnen. Er zijn vaak meerdere examenmomenten per jaar.

Leerbelemmeringen

Omdat we veel ervaring hebben met leerlingen met leerbelemmeringen zoals bijvoorbeeld AD(H)D, dyslexie, faalangst en ASS weten we als geen ander hoe wij je moeten begeleiden bij een succesvolle manier van studeren.

Ben je hoogbegaafd, dan loop je er op momenten tegenaan dat je nooit hebt hoeven leren. Wij hebben veel ervaring opgedaan en weten hoe we je het beste kunnen begeleiden.

Individuele begeleiding

  • Plannen

    Samen met je begeleider plan en organiseer je de leerstof voor ieder vak.

  • Sturing

    We bespreken hoe je de planning het beste kunt uitvoeren en we volgen het verloop van het leerproces.

  • Leer- en leesstrategieën

    We schenken aandacht aan leer- en leesstrategieën, zodat je zo efficiënt mogelijk studeert.

De begeleiding is altijd individueel. Je hebt je eigen werkkamer en je begeleider maakt samen met jou het studieplan. Daarbij houden we rekening met je persoonlijke omstandigheden, de tijd die je kunt besteden aan je studie en de mate waarin je zelfstandig kunt studeren.

We hebben veel ervaring met leerlingen met leerbelemmeringen zoals bijvoorbeeld AD(H)D, dyslexie, faalangst, hoogbegaafdheid en ASS.

Wij hanteren geen vaste instapmomenten. Je kunt op ieder moment starten.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden over ons verhaal of twijfel je nog?
Zijn er nog vragen die voor jou niet beantwoord zijn?
Vind je het prettig om met ons eens van gedachten te wisselen?
Neem dan vooral contact met ons op.