Studiebegeleiding MBO/HBO/WO

Nieuwe stap

Individueel en op maat

Studieruimte

Een nieuwe stap

Veel jongeren zijn enthousiast over hun vervolgstudie maar redden het toch niet. Dat kan veel oorzaken hebben: het tempo ligt te hoog, er moeten grote hoeveelheden leerstof doorgewerkt worden, de tentamens leveren spanning op of ze verliezen het overzicht.

Ook de grote mate van zelfstandigheid die wordt verwacht bij deze opleidingen kan hen parten spelen. Soms komt er nog een nieuw element bij: het op kamers wonen. Zeker in het eerste jaar kunnen al deze zaken voor heel wat problemen zorgen.

Individueel en op maat gesneden

Als student in het MBO, HBO of WO moet je beschikken over goede studie- en planningsvaardigheden. Daarnaast moet je soms een flinke hoeveelheid doorzettingsvermogen hebben in periodes dat er veel tentamens zijn. Wij leren je hoe jij je studie goed kunt plannen en organiseren. Daarnaast zoek je met je begeleider naar de beste studieaanpak voor jou. Dan hebben we het over verslagen schrijven, samenvatten, lees- en leerstrategieën en andere studievaardigheden.

Tenslotte kun je ook gebruik maken van onze studieruimten om in alle rust en goed geconcentreerd zelfstandig te studeren.

Oriëntatie op studie en beroep

Tijdens het eerste jaar van je vervolgopleiding kun je het gevoel krijgen niet de juiste keuze te hebben gemaakt. In dat geval kijken we waar de problemen liggen en zoeken we samen naar oplossingen.

Individuele begeleiding

  • Plannen en organiseren

    We helpen je met het plannen en organiseren van de leerstof van je modules.

  • Studieruimte

    Je kunt gebruik maken van onze studieruimten om geconcentreerd te werken.

  • Aanpak bij het schrijven van een verslag

    Wij kunnen je helpen wanneer jij vastloopt bij het schrijven van verslagen.

De begeleiding is altijd individueel. Je hebt je eigen werkkamer en je begeleider maakt samen met jou een studeerplan. Daarbij houden we rekening met je persoonlijke omstandigheden, de tijd die je kunt besteden aan je studie en de mate waarin je zelfstandig kunt studeren.

Wij hanteren geen vaste instapmomenten. Je kunt op ieder moment starten.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden over ons verhaal of twijfel je nog?
Zijn er nog vragen die voor jou niet beantwoord zijn?
Vind je het prettig om met ons eens van gedachten te wisselen?
Neem dan vooral contact met ons op.