Examentraining

Proefexamen voorbereiden

Proefexamen maken

Proefexamen evalueren

Individuele begeleiding

Met behulp van de examentraining bereiden wij de examenkandidaat nog beter voor op het eindexamen. In december, februari en april ga je een proefexamen voorbespreken, maken en evalueren (drie keer drie individuele begeleidingsmomenten).

Voorbespreken en evalueren

Tijdens de begeleiding zullen wij het examen uitgebreid met je voorbereiden en achteraf samen met jou evalueren. We kijken dan niet alleen naar de inhoud, maar ook naar randvoorwaarden zoals time-management, aanpak en concentratie. Vooraf stel je samen met je begeleider een aandachtspuntenlijst op, die je er tijdens het proefexamen bij kunt houden.

Na afloop van het examen bekijk je deze lijst opnieuw, en evalueer je samen met je begeleider je persoonlijke aandachtspunten. Het examen wordt inhoudelijk nabesproken. Uit deze evaluatie en nabespreking komt een aantal nieuwe aandachtspunten naar voren, waar je zelfstandig mee aan de slag gaat tot het volgende proefexamen. Daarnaast wordt er tijdens de begeleiding uitgebreid aandacht besteed aan het ‘leren corrigeren’. Het zelf kunnen corrigeren van je examen is namelijk een vaardigheid waar je minstens evenveel van leert als van het maken van het examen zelf.

Voor wie?

Ben je examenkandidaat, maar heb je geen begeleiding bij Eigenwijs, dan kun je je wel voor deze training aanmelden.

Werkplek

Tijdens de examenperiode kun je, op afspraak, gebruik maken van onze rustige werkplekken.

Individuele begeleiding

  • Voor alle examenkandidaten

    Ook als je geen begeleiding bij ons krijgt, kan je deze training volgen.

  • Op maat

    Individuele begeleiding afgestemd op jouw vragen.

  • Effectief

    Proefexamens maken op meerdere momenten in het jaar.

We hebben veel ervaring met leerlingen die eindexamen doen. Het voorbespreken van het proefexamen samen met je begeleider doe je in een sessie van 1,5 uur. Tijdens een volgend moment maak je het proefexamen. Hoe lang dit duurt hangt af van het examen dat je maakt. Met je begeleider plan je een volgend moment in om het proefexamen te evalueren. Dit duurt 1,5 uur.

Het voorbespreken, maken en evalueren vindt plaats op verschillende momenten die je samen met je begeleider inplant.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden over ons verhaal of twijfel je nog?
Zijn er nog vragen die voor jou niet beantwoord zijn?
Vind je het prettig om met ons eens van gedachten te wisselen?
Neem dan vooral contact met ons op.